© Rootsville.eu

Martin Harley (UK)
tiltle: Morning Sun
music: Blues - Americana
release date: october 18, 2024
label: Del Mundo records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Martin Harley

© Rootsville 2024


Al drie decennia lang boeit hij het publiek over de hele wereld; hij nam albums op in Texas, Nashville en het Wilde Westen van Wales en werd door het tijdschrift Guitarist omschreven als "een van de beste hedendaagse rootsmuzikanten van het Verenigd Koninkrijk". Martin Harley kondigt zijn eerste soloalbum in vijf jaar aan, de langverwachte Morning Sun.

Morning Sun is een reflectief en stilistisch breed opgezet album met zijn beste songwriting tot nu toe. Het werd opgenomen in Airtight Studios in Manchester. Het baant zich een weg door de talloze invloeden die zijn kenmerkende geluid blijven aansturen, met Nigel Stonier in de stoel van de producer - hij was ook verantwoordelijk voor Drumrolls for Somersaults (2010). Morning Sun is een duidelijk ambitieuzer album dan sommige van de uitgeklede akoestische opnames die Martin de afgelopen jaren aan de andere kant van de plas heeft gemaakt.

Zijn songwriting omvat een expressieve, lyrische slidegitaarstijl die The Guardian omschreef als "betoverend", terwijl Roots magazine het ermee eens is dat hij "een slidegitaarmeester" is. Morning Sun bevat textuurrijke en inventieve percussie van Michael Blair (Tom Waits, Elvis Costello, Lou Reed), evenals twee hoekstenen van de Britse Americana-scene, Mark Lewis op bas en Chris (CJ) Hillman op pedal steel.

Martins liveshows zijn intiem en boeiend. Geen twee zijn ooit hetzelfde. Gepland voor release op 18 oktober, met een Britse tour van 15 data die daarmee samenvalt, zullen drie singles van Morning Sun eerder worden uitgebracht - de titeltrack en 'Lemonade' zijn nu beide verkrijgbaar, en tot slot 'Wolves', dat op 20 september zal volgen.

tracks:

1. Morning Sun (2:40)
2. Wolves (3:57)
3. I’ll Carry You (2:54)
4. Chop Your Own Wood (3:10)
5. 48 (3:04)
6. Best is Yet to Come (2:48)
7. Lemonade (3:27)
8. Stranger(3.24)
9. Shotgun and a Shovel (2:54)
10. Kite (3:53)